Diamont-PCD-CBN

Grafitul, care este in special prelucrat prin frezare este un material extraordinar de abraziv si necesita o acoperire a sculei dintre cele mai dure pentru protejarea la abraziune. Acoperirea cu diamant este utilizata de asemenea pentru prelucrarea aluminiului turnat sub presiune si cu un continut mare de siliciu, ex: 17%. Pentru asemenea aplicatii, sunt preferate de obicei acoperiri netede si dure.

Sculele acoperite cu diamant pot fi:

·         freze cilindro-frontale;

·         freze torice;

·         freze sferice;

·         placute rombice;

·         placute rotunde;

Toate corpurile sculelor cu placute sunt prevazute cu racire interna (IKZ).

 

Diamantele policristal (PCD) sunt materiale de taiere produse sintetic, alcatuite din cristale de diamant ferm unite intr-o ordine aleatoare. Aplicatiile de baza pentru acoperirile PCD includ: prelucrarea aluminiului si a aliajelor acestuia cu un continut de siliciu de peste 4%, materiale neferoase, materiale pretioase (aur si argint), materiale sintetice, cauciuc, aliaje de titan, placi din aschii si fibre, ceramica, fibra de sticla si fibra de carbon.

Disponibile:

·         freze cilindro-frontale;

·         freze torice;

·         freze sferice;

·         placute rombice.

 

Nitrura cubica de bor (CBN) un material policristalin, constand din graunti de nitrura de bor, care sunt sinterizati in forma, sub presiune mare. Duritatea CBN-ului este depasita doar de cea a diamantului. Acest material a fost dezvoltat pentru prelucrarea de materiale care nu pot fi taiate cu PCD. Principalele aplicaţii includ: oteluri cu o duritate peste 45 HRC, fonta, aliaje pe baza de crom turnate si greu de prelucrat, aliaje pe baza de cobalt, nichel sau fier.

Disponibile:

·         freze cilindro-frontale;

·         freze torice;

·         freze sferice.


                  
         

Evenimente şi noutăţi
Participare la EMO HANNOVER 2019 Targul EMO Hannover 2019, in perioada 16 - 21 septembrie, a reunit in cadrul expozitiei de top din lume pentru prelucrari mecanice aproximativ 117.000 de specialiști în producție din 150 de tari. » Citeşte mai mult
Cataloage noi Emuge 150 si Franken 250 disponibile online
Noile cataloage Emuge 150 si Franken 250 care contin toate noutatile din ultima perioada sunt acum disponibile si in varianta online.
» Citeşte mai mult