Diamont-PCD-CBN

Grafitul, care este in special prelucrat prin frezare este un material extraordinar de abraziv si necesita o acoperire a sculei dintre cele mai dure pentru protejarea la abraziune. Acoperirea cu diamant este utilizata de asemenea pentru prelucrarea aluminiului turnat sub presiune si cu un continut mare de siliciu, ex: 17%. Pentru asemenea aplicatii, sunt preferate de obicei acoperiri netede si dure.

Sculele acoperite cu diamant pot fi:

·         freze cilindro-frontale;

·         freze torice;

·         freze sferice;

·         placute rombice;

·         placute rotunde;

Toate corpurile sculelor cu placute sunt prevazute cu racire interna (IKZ).

 

Diamantele policristal (PCD) sunt materiale de taiere produse sintetic, alcatuite din cristale de diamant ferm unite intr-o ordine aleatoare. Aplicatiile de baza pentru acoperirile PCD includ: prelucrarea aluminiului si a aliajelor acestuia cu un continut de siliciu de peste 4%, materiale neferoase, materiale pretioase (aur si argint), materiale sintetice, cauciuc, aliaje de titan, placi din aschii si fibre, ceramica, fibra de sticla si fibra de carbon.

Disponibile:

·         freze cilindro-frontale;

·         freze torice;

·         freze sferice;

·         placute rombice.

 

Nitrura cubica de bor (CBN) un material policristalin, constand din graunti de nitrura de bor, care sunt sinterizati in forma, sub presiune mare. Duritatea CBN-ului este depasita doar de cea a diamantului. Acest material a fost dezvoltat pentru prelucrarea de materiale care nu pot fi taiate cu PCD. Principalele aplicaţii includ: oteluri cu o duritate peste 45 HRC, fonta, aliaje pe baza de crom turnate si greu de prelucrat, aliaje pe baza de cobalt, nichel sau fier.

Disponibile:

·         freze cilindro-frontale;

·         freze torice;

·         freze sferice.


                  
         

Evenimente şi noutăţi
Participare la TARGURI 2021!

Emuge-Franken va participa la cele mai importante targuri si expozitii internationale. Folosim aceasta oportunitate nu numai pentru a pastra legatura cu clientii nostri, ci si pentru a aduce la cunostiinta, atat clientilor, cat si celorlalti vizitatori, ultimele noastre dezvoltari tehnice si servicii.

» Citeşte mai mult
Tool Finder Emuge Franken!

Pentru a va imbunatati performantele, Emuge-Franken a dezvoltat un motor de cautare foarte complex, atat pentru tehnologia de frezare, filetare, gaurire cat si fixare.

 

» Citeşte mai mult