Simpozionul Tehnologiile Mileniului III – editia 2017

In data de 26.04.2017 a avut loc Simpozionul Tehnologiile Mileniului III - editia 2017, organizat la Cluj-Napoca.
In cadrul simpozionului au fost intervievati cativa dintre colaboratorii nostrii privind calitatea si performantele sculelor noastre.
Opiniile D-lui. Ing. Anton Ion - COMPA SA, D-lui Ing. Prog. Razvan Ghitescu - AERO PART EXPERT SRL, D-lui Nistor Rares - BRANDL-RO SRL si a altora le puteti gasi AICI.


Editia 2017 a Simpozionului Tehnologiile Mileniului III, a avut parte de o locatie foarte naturala si retrasa in cadrul resortului Sun Garden, din Cluj-Napoca, unde clientii nostrii au primit solutii complete in domeniul filetarii, frezarii, gauririi si fixarii.

In cadrul acestui seminar au participat peste 125 de persoane, de la 46 de firme, de peste tot din Romania.

 

Este important transmiterea catre clientii nostrii de informatii tehnice si tehnologice, cu scopul asigurarii performatelor ridicate a sculelor noastre. In acest sens s-au tinut prezentari de catre specialistii de la firma mama din Germania, Dl. Wellein - Manager dezvoltare produse, Dl. Gnadl - Tehnicean, precum si Dl. Kismihaly - Director de reprezentanta.
 

1. In cadrul tehnologiei de frezare au fost prezentate ultimele noutati:
- Frezele TINOX-Cut pentru materiale dificile de prelucrat Titan si INOX;
- AluCut care asigura productivitate maxima in prelucrarile in Aluminiu;
- Frezele Segment de cerc, care reduc foarte mult timpii de prelucrare in frezarile in 3 sau 5 axe;
- Frezele Fiber -Cut, o gama absolut noua, dezvoltata pentru prelucrarea materielelor compozite.
  

  

2. In cadrul tehnologiei de filetare sunt prezentate o serie de tarozi noi care au fost inclusi in noul catalog Emuge aparut la inceputul acestui an:
- Familia de tarozi Z, dezvoltate pentru prelucrari cu regim intens pe masinile CNC;
- Familia de tarozi VA pentru INOX;
- Famila de tarozi dedicati aliajelor de TITAN foarte greu aschiabili.De asemenea, s-au prezentat tarozii noi de deformare filet in diferite materiale. Actual, Emuge este capabil sa deformeze filete foarte mari pana la diametre de M62, cu care suntem cu 10 pasi inaintea concurentilor nostrii.

In premiera a fost prezentata noua metoda de filetare asa zi PUNCH Tap, brevatat de EMUGE FRANKEN. Aceasta metoda este capabila sa execute un filet in 0.5 secunde (in cazul M6, in Al) si este destinat filetarii de serie in industria auto.


Tot in domenul filetarii a fost prezentata toata gama de freze filet care consta la ora actuala din 8 tipodimensiuni intr-o diversitate foarte larga, asigurand posibilitatea frezarii de filet de la M1 pana la orice diametru cu pas maxim de 8 mm.


3. Sculele specifice pentru gaurire reprezinta un domeniu mai nou, dar cu dezvoltare foarte rapida in firma noastra. La ora actuala cuprinde seria de burghie EF-Micro: intre 0,75 si 3 mm, Seria EF-Drill din carbura monobloc intre diametrele 2,8 si 20 mm, precum si ultima dezvoltare de burghie Modulare, cu varf schimbabil intre diametrele 14-32 mm. Toate aceste burghie asigura o productivitate ridicata, si o precizie dimensionala foarte buna.


4. Firma nostra ofera si portscule specifice sculelor noastre. Astfel, in cadrul seminarului Tehologiile Mileniului III a fost prezentat in detaliu port-tarozii numiti SOFTSYNCHRO, care sunt patentati de EMUGE, la ora actuala avand o gama dimensionala foarte larga. Acesti port-tarozi asigura o durabilitate ridicata a tarozilor, productivitate marita, si un proces sigur de filetare pe masinile cu comanda numerica.


De asemenea, a fost prezentat un echipament de filetare numit SPEEDSYNCHRO care reduce substantial timpul de filetare  pe masinile CNC.


Astfel, clientii nostii pleaca acasa cu cunostinte noi si utile, care pot pune in practica imediat, asigurand  economii in procesul lor de fabricatie.

Ne-a facut o reala placere sa fim gazda acestui eveniment, si dorim sa va impartasim bucuria acestui proiect reusit. Fireste, succesul nu ar fi fost posibil fara participarea dvs, motiv pentru care, echipa Emuge Franken va transmite sincere multumiri pentru implicarea dvs.

 

Evenimente şi noutăţi
Participare la EMO HANNOVER 2019 Targul EMO Hannover 2019, in perioada 16 - 21 septembrie, a reunit in cadrul expozitiei de top din lume pentru prelucrari mecanice aproximativ 117.000 de specialiști în producție din 150 de tari. » Citeşte mai mult
Cataloage noi Emuge 150 si Franken 250 disponibile online
Noile cataloage Emuge 150 si Franken 250 care contin toate noutatile din ultima perioada sunt acum disponibile si in varianta online.
» Citeşte mai mult